Project Description

Masajul cu pietre fierbinti sau cu roci vulcanice reprezinta un tip de terapie prin masaj. Acest tip de masaj este folosit pentru relaxare generala, dar in special pentru relaxarea muschilor tensionati si a tesuturilor moi deteriorate din intregul corp.

In timpul unui astfel de masaj, pietre netede, plate, incalzite sunt plasate pe anumite parti ale corpului. Pietrele sunt, de obicei, facute din bazalt, un tip de roca vulcanica ce inmagazineaza si pastreaza caldura. Aceste pietre destinate masajului sunt incalzite, de obicei, intre 40 si 65 de grade Celsius.

Pietrele pentru masaj pot fi plasate astfel:

masaj cu pierte calde la president spa center baile felixPe coloana vertebrala;
Pe regiunea abdominala;
Pe piept;
Pe palme;
Pe picioare;
Pe degete.

Terapeutii pozitioneaza pietrele incalzite in zonele dorite, in timp ce maseaza corpul folosind diferite tehnici de masaj suedeze, cum ar fi: loviturile lungi, miscarile circulare, vibratiile, tapotajul si framantarea.

Uneori, chiar si pietrele reci pot fi folosite in timpul acestui tip de masaj. Pietrele reci pot fi folosite dupa pietrele calde pentru a calma vasele de sange si pielea.

În funcţie de zona corpului în care se efectuează masajul, pietrele utilizate au dimensiuni diferite.

Piatra cel mai des folosită este bazaltul – o rocă vulcanică neagră, bogată în fier și magneziu. Datorită nivelului ridicat de fier şi magneziu, pietrele acumulează multă căldură pe care o dispersează într-un timp îndelungat. Principalul avantaj al acestei terapii este că ne permite să observăm ușor care sunt zonele în care corpul nu funcționează în parametri optimi. Dacă într-o anumită zonă pietrele pierd rapid căldura, înseamnă că acolo există un dezechilibru de care trebuie să ținem cont.

Un alt beneficiu al pietrelor calde este acela că odată încălzită, pielea absoarbe mult mai bine uleiurile hidratante şi terapeutice și în același timp musculatura corpului este relaxată și pregătită pentru masaj.

Masajul propriu-zis – este un masaj terapeutic, relaxant, cu manevre lungi.

Beneficii cu pietrele calde :

  • Ajută la detoxifierea corpului

Datorită căldurii emanate de pietre în timpul masajului, corpul transpiră mai mult și astfel toxinele sunt eliminate rapid. Efectul pe care îl simți după un astfel de masaj este la fel ca după câteva minute de saună sau un duș cald, revitalizant.

  • Ne avertizează în ce zone ale corpului există dezechilibre

În funcție de ritmul în care pietrele dispersează căldura, ne putem da seama care sunt zonele în care corpul funcționează normal și care sunt cele în care întâmpină dezechilibre. Asta deoarece pietrele care se răcesc mai repede lucrează intens să elimine dezechilibrul din organism.

  • Echilibrează fluxul energetic din corp

În afară de corpul fizic, există si un corp energetic. Pe parcursul şedinţei de masaj, rocile sunt așezate în zone cheie energetic, dureroase la palpare si blocate. În acest fel, punctele în care energia nu circulă normal sunt deblocate, iar corpul fiind reechilibrat își recapătă rapid sănătatea și vitalitatea.

Acestea şi multe alte efecte sunt resimțite de la primele şedințe.

  • Calitatea somnului este mult îmbunătăţită şi astfel poţi combate uşor insomnia,
  • Sistemul imunitar este accelerat şi întărit,
  • Activitatea rinichilor şi a altor organe se îmbunătăţeşte,
  • Stresul şi anxietatea sunt reduse,
  • Durerile sunt ameliorate rapid.

Masajul cu pietre calde este recomandarea noastră pentru perioadele de efort sau stres prelungit.

Dani

Acest tratament este oferit în următoarele noastre saloane

în incinta Aqua Park – etaj 1

în incinta Hotelului President Spa – etaj 1

în incinta Aqua Park – etaj 1

Distribuie pe platforma ta!

Rezervă masaj!

SUNA ACUM!