Project Description

Masajul sportiv se adresează în special persoanelor care execută în mod regulat mişcare, un efort fizic mai deosebit, atât la nivel amator, cât şi la nivelul profesionist al sportivilor de performanţă. Finalitatea acestuia este refacerea organismului şi revenirea lui la condiţii favorabile de efectuare a efortului fizic.

Beneficiile care sunt asteptate de la un masaj sportiv:

Relaxarea şi tonifiere a muşchilor

Efortul fizic efectuat în mod regulat, mai ales la nivelul intens al profesioniştilor, determină tensiune din zona musculaturii şi structurilor adiacente care sunt afectate de efort: tendoane, fascii şi ligamente intraarticulare.

masaj sportivMasajul sportiv poate fi un masaj de relaxare a muşchilor suprasolicitaţi, cu un tonus mai mare decât tonusul normal, sau de tonifiere a unei musculaturi hipotonice, mai puţin antrenate. Când este efectuat de un profesionist, primul tip de masaj deblochează complexele de actină şi miazină blocate la nivel muscular prin drenarea profundă a muşchiului şi eliberarea toxinelor în sistemul limfatic. Deşi sportivilor de performanţă li se recomandă o şedinţă pe săptămână, dacă sportivul simte nevoie de mai multe şedinţe de masaj, în celelalte şedinte solicitate se face drenajulimfatic.

Aceste maseaje se pot efectua atât în timpul antrenamentelor, dar şi al competiţiilor sportive la care participă sportivii.

Prin frământare şi netezirea muşchilor, kinetoterapeutul atinge şi pune presiune pe muşchi, făcându-i să alunece sau să se preseze unul pe celălalt.

Netezirea are ca efecte relaxarea şi calmarea muşchilor şi corpului, sprijinirea circulaţiei sangvine şi limfatice spre inimă, precum şi dilatarea şi creşterea volumului de sânge din vasele sanguine periferice.

Framantatul destinde şi relaxează muşchii, ameliorează stările de suprasolicitare musculară, accelerează procesul de refacere a musculaturii, contribuind astfel la ameliorarea capacităţii de performanţă a sportivilor.

Ambele tehnici au ca rezultate creşterea şi menţinerea tonusului muscular, detoxifierea accelerată a organismului şi o stare de bine la nivel fizic şi psihic.

Îmbunătățește circulația sangvină

Masajul favorizează dilatarea vaselor sanguine ceea ce duce la creșterea circulației de sânge în țesuturile musculare și ajută corpul nostru să primească mai mult oxigen la nivel celular. În același timp contribuie la eliminarea substanțelor toxice, care sunt produse în timpul exercițiilor.

Ajută la reducerea durerilor musculare

Sunt două forme principale prin care masajul ajută la reducerea durerilor musculare. Pe o parte, așa cum a fost menționat mai sus, elimină deșeurile metabolice (ca de exemplu acidul lactic) atunci când crește circulația sanguină. Pe cealaltă parte, contribuie la liberarea de endorfine, substanțe produse de corp, fundamental, pentru a diminua senzațiile neplăcute cauzate de durere.

Reduce tensiunea musculară

Una din cele mai bune forme de a elimina tensiunea musculară este prin primirea unui masaj. Explicația constă în faptul că masajele reduc concentrarea de acid lactic la nivel muscular, astfel permite corpului să se relaxeze și odată cu el, reduce și tensiunile musculare generând o senzație agreabilă de bunăstare.

Favorizează relaxarea

Masajele, prin creșterea temperaturii în țesuturile musculare datorat presiunii care se aplică asupra lor, îmbunătățește flexibilitatea atât musculaturii cât și articulațiilor. Acest aspect, sigur, generează o senzație de relaxare sportivilor.

Crește flexibilitatea

Adăugarea masajului în viață voastră periodic, favorizează expansiunea țesuturilor musculare, crescând flexibilitatea musculară. Acest element este unul foarte important pentru mulți atleți.

Reduce timpul de recuperare

Masajul, la nivel celular, crește concentrația de proteina (PGC-1 alfa), substanță care ajută celulele să se recupereze mai repede, stimulând producerea mitocondriilor. Acestea sunt responsabile de generarea energiei de care mușchiul are nevoie.

“… este special adaptat pentru tratarea diferitelor leziuni sportive sau suferinte cum ar fi dureri de umar sau dureri de spate

www.centrokinetic.ro

“80% dintre persoane sufera de afectiuni ale picioarelor si coloanei. Scapa de durerile de picioare si de spate cu ajutorul specialistului …“

www.doctorulpicioarelor.ro

Acest tratament este oferit în următoarele noastre saloane

în incinta Aqua Park – etaj 1

în incinta Hotelului President Spa – etaj 1

în incinta Aqua Park – etaj 1

Distribuie pe platforma ta!

Rezervă masaj!

SUNA ACUM!