Project Description

masaj gravide president spa center baile felix

Masajul efectuat in timpul sarcinii poate reduce anxietatea, poate diminua simptomele depresiei, poate ameliora durerile musculare si articulare.

Masajul Suedez este recomandat in timpul sarcinii deoarece raspunde multor discomforturi asociate schimbarilor scheletice si circulatorii cauzate de modificarile hormonale. De asemnea, vizează relaxarea tensiunii musculare și îmbunătățirea circulației limfatice și a sângelui prin presiune ușoară aplicată grupelor musculare ale corpului.

Beneficiile care sunt asteptate de la un masaj prenatal :

scaderea anxietatii

》inlaturarea durerilor de spate sau de picioare

》imbunatatirea calitatii somnului

》scade nivelul de noradrenalina, un hormon responsabil cu stresul

》scade retentia de lichide (prin activarea sistemului limfatic)

》cresterea nivelului de dopamina si serotonina, hormoni responsabili cu starea de bine

》descresterea nivelului de cortizol (hidrocortizon), un hormon care apare in primele luni de graviditate, dar care este si un indicator de stres

》imbunatatirea starii psihicemasaj gravide president spa center baile felix

》se imbunatateste circulaţia locală si periferica

》se regleaza tensiunea arteriala, in special poate sa scada daca este crescuta

》se amelioreaza sau chiar dispar tensiunile musculare, incordarea in zonele spatelui

》creste aportul de substante nutritive si oxigen la nivel celular, atat pentru mama, cat si pentru fat

》pregateste pentru nastere musculatura

Gravidele au nevoie de masaj in urmatoarele situatii:

Reglarea hormonala

Cercetarile efectuate in ultimii ani au demonstrat ca atunci cand terapia prin masaj este introdusa in ingrijirea prenatala a femeilor, nivelurile hormonale asociate stresului sunt semnificativ imbunatatite. La femeile care au facut masaj de doua ori pe saptamana, timp de 5 saptamani, nivelul hormonal asociat cortizolului (hormon asociat cu stresul) a fost redus, iar cel asociat dopaminei si serotoninei (nivelurile scazute ale acestor hormoni sunt asociate cu depresia) au crescut. De asemenea, aceste modificari hormonale benefice favorizeaza lipsa complicatiilor in timpul nasterii.

• Reducerea edemului

Edemul, sau umflarea articulatiilor in timul sarcinii, este intalnit la aproximativ 75% dintre gravide, acesta facand parte din simptomele absolut firesti ale sarcinii. Aceste umflaturi devin din ce in ce mai deranjante in trimestrul al treilea de sarcina.Una dintre cauzele aparitiei edemelor este faptul ca pe masura ce sarcina evolueaza, organismul va retine o cantitate mai mare de lichid pentru a se asigura ca fatul primeste nutrientii de care are nevoie. In plus, uterul este in continua crestere si executa o presiune importanta asupra venelor pelvisului, in special pe vena cava (transporta sangele de la membrele inferioare spre plamani). Acest lucru conduce la incetinirea fluxului sanguin din picioare si declanseaza depunerea de fluid in tesutul picioarelor si al gleznelor.Prin masaj tesuturile moi sunt stimulate si acest lucru conduce la reducerea cantitatii de fluide acumulate in articulatii si imbunatatirea sistemului limfatic.

• Sciatica in sarcina

Sciatica este o conditie medicala ce se refera la nervul sciatic, considerat cel mai mare din corp. Sciatica se caracterizeaza prin dureri in zona lombara, acesta putand iradia pana in talpa. Senzatia de durere poate fi neuniforma, constanta sau intermitenta, iar la nivelul piciorului se manifesta prin: amorteala, furnicaturi, intepaturi, arsuri. Sunt rare cazurile in care sciatica apare exclusiv sarcinii. Sciatica a fost prezenta inainte de sarcina, dar probabil nu a fost atat de evoluata sau nu s-a manifestat suficient astfel incat durerile sa apara. Cu toate aceste, sarcina poate inrautati simptomul din cauza cresterii in greutate si a uterului din ce in ce mai voluminos. Este indicat ca masajul prenatal sa se realizeze dupa saptamana 16 de sarcina, cu acordul medicului specialist.

• Retentie mare de apa

Isi simt picioarele umflate si obosite; au dureri de spate in oricare din zone; au probleme cu ligamente sau tendoane; isi simt extremitatile reci, in special picioarele; au crampe la muschii de la picioare; au probleme legate de somn, adorm greu, insomnie, se trezesc usor.

“Ce ar putea fi mai relaxant decât un masaj? Dacă este făcut de mâinile unui expert, este un tratament de relaxare formidabil, chiar și în sarcină.

Helga

“Studiile au aratat ca masajul efectuat in timpul sarcinii poate reduce anxietatea, poate diminua simptomele depresiei, poate ameliora durerile musculare si articulare.”

Acest tratament este oferit în următoarele noastre saloane

în incinta Aqua Park – etaj 1

în incinta Hotelului President Spa – etaj 1

în incinta Aqua Park – etaj 1

Distribuie pe platforma ta!

Rezervă masaj!

SUNA ACUM!