Project Description

masaj copii la saloanele de masaj president baile felixMasajul pentru copii reprezintă cel mai eficient mod de prevenire a bolilor coloanei vertebrale și ale articulațiilor.

Masajul are beneficii nu doar asupra dezvoltării fizice a copilului, ci și asupra stării sale neuropsihologice.

O întrebare comună pe care și-o pun toți părinții este: „Pot copiii lor să beneficieze de terapie prin masaj și masajul pentru copii înbunătățește sănătatea lor? De fiecare dată, le dau un mare DA!

Simțul tactil este o nevoie fundamentală a omului. Este unul dintre primele simțuri pe care le dezvoltă un nou-născut. Indiferent dacă îmbrățișați nou-născuții sau mângâiați părinții în vârstă, importanța atingerii definește și hrănește viața umană.

Lipsa contactului cu alți oameni poate duce la întârzieri în dezvoltare la bebeluși. Copii trebuie să fie atinși, mângâiați și îmbrățișați pentru a-și atinge potențialul maxim de creștere.

Citiți mai jos pentru a afla de ce chiar și copiii au nevoie de un masaj și descoperiți cele cinci beneficii pentru sănătate ale masajului obișnuit pentru copii.

De ce au nevoie copiii de un masaj?

În stilul de viață rapid și agitat de astăzi, copiii se confruntă cu mai mulți factori de stres legat de școală, presiunea colegilor și presiunea familiei. În plus, folosirea excesivă a dispozitivelor crește stresul și durerile corporale. În mod similar, activitățile sportive competitive și treburile zilnice pot declanșa răni minore care duc la durere și disconfort. Acest lucru duce la tulburări de somn la copii.

Copiii au rareori ocazia sau timpul să se odihnească și să se relaxeze. În astfel de cazuri, terapia prin masaj este un tratament excelent pentru ca copiii să-și elibereze stresul și să se bucure din plin de viață.

5 beneficii pentru sănătate ale masajului pentru copii

Masajul pentru copii poate oferi o mulțime de beneficii fizice și mentale. Beneficiile generale pentru sănătate, cum ar fi relaxarea musculară, scăderea tensiunii musculare și mobilitatea crescută, pot fi aplicate tuturor grupelor de vârstă. Cu toate acestea, masajul poate oferi și multe alte beneficii, în special copiilor.

1. Promovează creșterea și dezvoltarea

Masajul pentru copii poate oferi inputuri tactile care stimulează creșterea și dezvoltarea acestora.

Un studiu din 2004 a constatat că masajul poate promova dezvoltarea și creșterea în greutate la copiii prematuri și poate preveni alte complicații de creștere.

2. Îți poate face copilul fericit

Masajul copiilor este o terapie eficientă pentru ameliorarea anxietății și reducerea stresului, ceea ce ajută la scăderea nivelului de cortizol din organism. Cortizolul este un hormon de stres care pune corpul copilului într-o stare de luptă sau de fugă. Deoarece masajul inhibă eliberarea de cortizol, starea de spirit a copilului se îmbunătățește automat după o sesiune bună de masaj.

Potrivit unui studiu din 2020 , terapia prin masaj reduce producția de hormoni de stres la adulți și copii.

Potrivit unui alt studiu din 2004 , terapia prin masaj poate crește dopamina și serotonina din organism.

Astfel, masajul pentru copii crește nivelul de dopamină din sânge. Dopamina este un neurotransmitator care iti face copilul fericit si implinit. Sesiunile regulate de masaj pot face copiii fericiți și echilibrați.

Terapia prin masaj promovează, de asemenea, sinteza serotoninei – un antidepresiv natural în organism. Nivelurile ridicate de serotonină ajută copiii să trăiască o viață sănătoasă și veselă.

Aceste efecte ale terapiei prin masaj ajută la reducerea anxietății și tensiunii cauzate de stresul școlar, social și de mediu la copii.

3. Performanță îmbunătățită la școală

Anxietatea și tulburările de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) sunt printre cele mai frecvente cauze de concentrare scăzută la copii. Pe lângă rezultatele dovedite pentru relaxarea stresului, terapia prin masaj este utilă și în gestionarea copiilor cu ADHD.

Potrivit unui studiu din 2003 , copiii cu ADHD care au primit terapie prin masaj s-au simțit mai mulțumiți și mai încrezători în pielea lor. Profesorii lor au remarcat, de asemenea, îmbunătățiri semnificative în rezolvarea diferitelor sarcini. În plus, părinții copiilor au raportat îmbunătățiri substanțiale în comportamentul lor.

4. Calitate îmbunătățită a somnului

masajul pentru copii inbunatateste calitatea somnului

Adorable little child is sleeping in the bed with her toy. The girl is hugging the teddy bear.

Somnul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea copilului. Cu toate acestea, în zilele noastre, marea majoritate a copiilor suferă de privarea de somn. Potrivit unui studiu din 2015 , aproape 40% dintre copiii din Statele Unite nu dorm suficient sau au dificultăți de a adormi (insomnie).

Terapia prin masaj îi ajută pe copii să-și îmbunătățească calitatea somnului prin stabilizarea nivelului hormonilor de somn. Masajul înainte de culcare poate oferi copilului dumneavoastră un somn liniştit. Somnul este esențial pentru ca organismul să funcționeze optim, deoarece îi oferă copilului tău mai multă energie și concentrare.

Într-un studiu din 2016 , cercetătorii au descoperit că sugarii care au primit masaj timp de șase săptămâni s-au bucurat de o calitate semnificativ mai bună a somnului decât sugarii care nu au primit masaj.

5. Îmbunătățește sistemul imunitar

masajul pentru copii inbunatateste sistemul imunitareSistemul imunitar este un scut natural care vă protejează copilul împotriva germenilor și agenților patogeni străini. Un sistem imunitar sănătos previne, de asemenea, dezvoltarea bolilor cronice.

Dar stresul cronic (cu care se confruntă copiii de astăzi) le poate slăbi sistemul imunitar. Un sistem imunitar slăbit nu poate lupta împotriva germenilor și adesea se îmbolnăvește de febră, gripă și alte boli. După cum am menționat mai devreme, terapia prin masaj ameliorează stresul la copii prin eliminarea efectelor adverse asupra sistemului imunitar al copilului dumneavoastră.

Potrivit unui studiu din 2012 pe 120 de copii prematuri, o intervenție de masaj poate crește funcționalitatea și capacitatea de luptă împotriva germenilor a celulelor imune NK. Sugarii au fost împărțiți în două grupe. Un grup (58 de sugari) a primit terapie prin masaj timp de cinci zile consecutive, iar celălalt grup (62 de sugari) nu a primit niciun mesaj. La sfârșitul studiului, sugarii care au primit masaj regulat au prezentat îmbunătățiri semnificative ale funcției sistemului imunitar.

Prin stimularea imunității acestora, masajul îi poate ajuta și pe copiii care suferă de diabet de tip 2, poliartrită reumatoidă, dermatită etc. Astfel, masajul poate îmbunătăți semnificativ capacitatea copilului dumneavoastră de a face față acestor boli cronice suficient și adecvat.

Terapeuți de masaj pentru copii

Un masaj terapeut profesionist vă poate ajuta copilul cu un masaj adaptat nevoilor sale. O ședință de terapie prin masaj pentru copilul dumneavoastră este cea mai bună și rentabilă investiție în ceea ce privește îmbunătățirea calității și bucuria de viață a copilului dumneavoastră.

Concluzie

Beneficiile masajului sunt enorme pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor tăi. Le promovează creșterea și dezvoltarea, îi face fericiți și veseli, le îmbunătățește performanța academică, îmbunătățește calitatea somnului și le întărește sistemul imunitar. Un masaj terapeut profesionist poate oferi cele mai bune servicii de masaj pentru copilul dumneavoastră, în funcție de nevoile individuale ale acestuia.

Majoritatea bebelușilor iubesc masajul, iar acest lucru se vede, pentru că zâmbesc, se întind și au o mimică ce exprimă fericire, iar dacă ar putea vorbi, sigur ar spune: “Mami, mai vreau!”

Vasile Simona, kinetoterapeut

“…creeaza legaturi intre mama si copil – masajul creeaza conditiile optime pentru atingere, contact vizual, familiarizarea cu mirosul corporal si intelegerea sunetelor emise de bebelus.”

Nelu Olteanu, Prof.PhD.Kintoterapeut

Acest tratament este oferit în următoarele noastre saloane

în incinta Aqua Park – etaj 1

în incinta Hotelului President Spa – etaj 1

în incinta Aqua Park – etaj 1

Distribuie pe platforma ta!

Rezervă Masaj!

SUNA ACUM!