Project Description

Drenaj limfatic, se aplica o presiune usoara si precisa asupra ganglionilor limfatici aflati in zona picioarelor, mainilor sau a abdomenului, cu scopul de a accelera volumul fluxului limfatic, cel responsabil de eliminarea toxinelor si a materialelor infectioase din corp.

Efectele pot viza grabirea recuperarii dintr-o raceala sau eliminarea mai rapida a oboselii, dar si tonifierea pielii sau vindecarea afectiunilor limfedematoase. Este o procedura relaxanta si duce la o senzatie de picioare usoare.

Cum functionaza sistemul limfatic si ce rol are in imunitate 

Sistemul limfatic poate fi considerat al doilea sistem circulator al organismului. Cu diferenta ca acesta nu beneficiaza de o pompa pentru a facilita transportul prin sistem, cum este inima pentru sistemul circulator, ci se bazeaza pe miscarea corpului si functia respiratorie.

Nodulii nostri limfatici sunt niste structuri interne mici si moi localizate in axila, in zona inghinala si a gatului, precum si in piept sau abdomen. Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care actioneaza impotriva infectiilor, in acelasi timp filtrand si fluidul limfatic si eliminand corpii straini. Atunci cand orice bacterie este prezenta in limfa, nodulii limfatici isi maresc productia de limfocite, generand inflamarea acestora.

Pentru ca miscarea corpului si functia respiratorie sunt cele care faciliteaza circulatia limfei prin vase si filtrarea ei catre noduli, lipsa miscarii poate duce cu usurinta la blocarea sistemului limfatic, lucru care face corpul susceptibil la infectii.

Efectele drenajului limfatic

Prin stimularea sistemului limfatic in sedinte de limfodrenaj, se urmaresc urmatoarele rezultate:

– cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu infectia prin imbunatatirea productiei de limfocite
– relaxarea generala a corpului prin activarea sistemului arasimpatic
– procesarea unui volum mai mare de produsi de catabolism, celule moarte, proteine in exces sau toxine, prin imbunatatirea vitezei prin nodulii limfatici .

drenaj limfaticCum se realizeaza drenajul limfatic – manual

Drenajul se efectueaza manual, prin masaj, sau cu ajutorul aparatelor speciale pentru drenaj. Metoda se alege in functie de obiectivele terapeutice. Pentru afectiunile usoare, cum ar fi un edem local de cauza inflamatorie, se poate apela la varianta mecanica, insa pentru o problema de cauza limfatica, cum ar fi limfedemul, este prefera drenajul manual, in cadrul caruia terapeutul poate drena si ganglionii.

In timpul masajului, terapeutul aplica o presiune usoara in punctele in care se gasesc ganglionii limfatici. Pe langa masajul ganglionilor, se maseaza si traseul vaselor limfatice pentru drenare.

Punând în mișcare limfa, drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor și procesul natural de regenerare al organismului, având efecte pozitive pe mai multe planuri:

  • Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.
  • Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
  • Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.
  • Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.
  • Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
  • Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.
  • Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Drenajul limfatic nu este altceva decat o forma usoara de masaj, care pune presiune pe ganglionii limfatici.

Acest tratament este oferit în următoarele noastre saloane

în incinta Aqua Park – etaj 1

în incinta Hotelului President Spa – etaj 1

în incinta Aqua Park – etaj 1

Distribuie pe platforma ta!

Rezervă masaj!

SUNA ACUM!