Project Description
Masajul capilar
reprezintă o suită de mișcări la nivelul tamplelor si a scalpului stimuland astfel circulatia sanguina in zonele respective. Pielea scalpului este destul de groasa si o separa doar un strat subtire de tesuturi fibro-elastice si musculare de oasele craniului. In aceasta zona tegumentul este mai putin sensibil astfel ca trebuie multa atentie in aplicarea manevrelor pentru a nu produce durere sau incoveniente.
Masajul capilar relaxeaza zona capului si da o stare de bine atat psihic cat si fizic.
Influienteaza atat partile moi care acopera craniul cat si organele din cavitatea craniana. Masajul poate fi facut pe tot scalpul sau partial: pe crestet, pe frunte sau pe lateralele scalpului. De asemenea, poate fi realizat cu una sau ambele maini iar si cuprinde aceleasi tehnici ca si restul masajelor: netezire, frictiune, tapotari si vibratii.
Beneficiile masajului capilar asupra organismului:
- Are efect antistres si relaxant prin eliberarea unei mari cantitati de endorfine in creier
- Reduce durerile de cap si migrenele
- Echilibreaza circulatia sanguine la nivelul capului-creierului
- Reface buna dispozitie
- Stimuleaza pielea capului, reduce caderea parului si intareste radacina firului de par
- Reduce oboseala ochilor
- Reduce tensiunea si rigiditatea din zona capului
- Previne aparitia matretii, a eczemelor si a psoriazisului
- Contribuie la prevenirea foliculitei
- Intarzie aparitia firelor albe
- Amelioreaza si/sau indeparteaza starile de insomnie
- Imbunatateste vederea
Masajul CERVICAL:
are efecte benefice prin detensionarea muschilor (masajul gatului, umerilor,) ajuta la detensionarea muschilor contractati, stimularea celor slabiti, fortifierea muschilor si imbunatatirea conditiei fizice generale.
Scapa de migrene, insomniisi contracturile musculare din zona cervicala cu aceasta terapie care include manevre speciale de relaxare musculara.
Masajul cervical este recomandat atunci când știi că postura ta este incorectă, când petreci foarte multe ore în poziți inconfortabile la birou sau atunci când zona cervicală îți este predispusă la dureri. Acest tip de terapie poate fi aplicat preventiv sau atunci când durerea îți afectează dispoziția zilnică.
Indiferent dacă suferi sau nu de dureri în zona cervicală, acest masaj te poate ajuta.
Durerile cervicale se datorează mușchilor contractați, a mușchilor slăbiți, unei condiții fizice slabe, unui stil de viață sedentar sau a unui loc de muncă în care această zonă este solicitată.
Dacă ai ajuns în stadiul în care durerile cervicale sunt cauza insomniilor, a migrenelor și a unei stări generale proaste, atunci ai nevoie de masaj cervical regulat.
“Dupa parerea specialistilor, un masaj capilar este un tratament minunat, bun nu numai pentru spalarea parului, ci si pentru relaxare si detensionare.“