Project Description
Masaj cu uleiuri esențiale sau un masaj de aromaterapie se referă la combinarea aromelor naturale, vindecătoare, cu tehnicile de masaj. În cadrul unui asemenea masaj, uleiurile esențiale sunt adăugate în uleiurile de masaj, fiind aplicate pe piele și/sau difuzate în aer. Pe durata masajului, efectele curative ale moleculelor uleiurilor esențiale ajung în sânge, aducând beneficii asupra minții și corpului.
Uleiurile esențiale din aromaterapie influențează numeroși factori biologici, printre care ritmul cardiac, nivelul de stres, nivelul tensiunii arteriale, respirația și funcționarea sistemului imunitar. Întrucât au efect direct asupra sistemului limbic al creierului, uleiurile esențiale pot să influențeze modul în care mintea și corpul reacționează la emoții, la dureri, la fluctuațiile stărilor de dispoziție, la plăcere și la multe altele, fiind foarte puternice dacă vor completa terapia cu masaj, astfel încât se va ajunge la relaxare, la diminuarea stresului și a durerilor.
Ulei de eucalypt
Uleiul de eucalypt se obtine prin distilarea cu aburi a frunzelor si a ramurilor. Eucaliptul este originar din Australia si Tazmania si este cultivat in Portugalia, Spania si China. Uleiul de eucalypt are o aroma proaspata si patrunzatoare si nu are culoare.Uleiul de eucalypt are proprietati antiseptice, expectorante, analgezice si stimulatoare.
La nivelul sistemului circulator este recomandat ca adjuvant in tratarea tulburarilor de circulatie si a retentiei de lichide.La nivel osteo-muscular, uleiul de eucalypt s-a dovedit excelent in ameliorarea durerilor, in tratamentul artritei si reumatismului datorita proprietatilor sale analgezice.La nivelul sistemului nervos, uleiul de eucalypt poate reduce oboseala mentala si stimuleaza capacitatea de concentrare.La nivelul sistemului respirator , uleiul de eucalypt este eficient ca inhalant in toate bolile respiratorii. Este recomandat pentru combaterea astmului, bronsitei, tusei, gripei, racelilor, sinuzitei si eliminarea mucusului. Reduce febra si previne raspandirea infectiilor.
Uleiul de ylang ylang
Uleiul de ylang ylang se extrage din florile copacului tropical Cananga Tree, originar din Indonesia. La inceputul secolului al XIX-lea Cananga Tree se extinde in Malaysia si Philippines. Datorita aromei puternice a florilor Cananga Tree este adesea denumit Cananga Fragrant,copacul uleios Macassar sau copacul parfumat. Numele ylang-ylang deriva din termenul filipinez ilang-ilang care inseamna salbaticie, facand referire la habitatul natural al copacului.
Uleiul de ylang-ylang se extrage prin distilarea cu aburi a florilor. Printre constituentii principali ai uleiului de ylang-ylang se numara linalool, cariofilen, acetat de geranil, acetat de benzyl, benzoate de benzyl.Are o aroma lemnoasa, exotica, ametitoare, florala dulce, extrem de seducatoare. Culoarea sub care se prezinta este galben pal.Este un ulei euforic si calmant folosit cu precadere ca antidepresiv si aphrodisiac.
Poate avea efecte asupra sistemului circulator, reduce presiunea ridicata a sangelui si regleaza ritmul cardiac. De asemenea, poate diminua palpitatiile, bataile rapide ale inimii si respiratia rapida (hiperapnee).Asupra sistemului nervos actioneaza ca relaxant, inlatura starile de anxietate, de frica sau de furie. Poate combate depresia si induce o stare de euforie. Inlatura insomnia si gandurile negative. La nivel spiritual este recomandat pentru inducerea linistii sufletesti.
Uleiul de Lavanda
Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp în urmă, și sunt și azi valorificate în domeniul terapeutic, cosmetic și în parfumerie.
Uleiul esențial de lavandă veritabilă este un produs de excepție, superior calitativ uleiurilor extrase din alte soiuri sau hibrizi de lavandă și are un conținut ridicat de principii active pe care le putem valorifica în felurite moduri.
Proprietățile uleiului de lavandă
- regenerator celular și reparator cutanat
- cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee
- calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte
- antiseptic
- antispasmodic, decontractant muscular, antalgic
- sedativ și liniștitor, armonizant
- echilibrant al sistemului nervos
Uleiuri de portocale
este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale aromaterapeutice. Acesta a fost folosit ca un remediu popular în medicina tradiţională din întreaga Mediterană, India și China, de sute de ani, dacă nu chiar mii.
Uleiul esențial de portocală poate ajuta oamenii să evite atât infecțiile fungice, septice, cât și cele cu tetanos, deoarece inhibă dezvoltarea microbiană și dezinfectează rănile.
Uleiul esențial de portocală vindecă inflamațiile, interne sau externe. Indiferent de motiv, dacă este vorba despre un aport excesiv de alimente, febră, infecții, un efect secundar al antibioticelor, flatulenţă sau ingestia de substanțe toxice, uleiul esențial de portocale poate reduce iritarea și durerea.
- Calmează durerea
Dacă suferi de dureri musculare, osoase sau articulare, uleiul de portocale poate ajuta la oprirea răspunsurilor inflamatorii care duc la umflarea țesutului, ceea ce îl face un remediu natural pentru durerile osoase și articulare.